Voortgang nieuwbouw

Posted on Posted in Nieuws

 

De bouw van het nieuwe kindertehuis gaat zeer voorspoedig. In een korte video kun je de vorderingen zien van de afgelopen maanden.

Al jarenlang zorgen heftige regenbuien voor overstromingen in het onderkomen dat de Family Hut huurt in Medan. Daarom dromen ze al jaren van een nieuw onderkomen. Allereerst kochten we een stuk land, met de hoop en het geloof dat er ook geld zou komen voor de bouw van een groter en beter onderkomen.

Het afgelopen jaar, 2022, was een heel bijzonder jaar voor onze stichting en vooral voor de Family Hut. Een fondswerf campagne voor de nieuwbouw ging als een speer! Tientallen fondsen en organisaties gaven mooie bijdragen. Enkele mensen doneerden een groot bedrag. Daarnaast waren er sponsoracties van individuen en haalden we geld op met eigen acties. In de loop van 2022 bleek er voldoende geld te zijn gedoneerd om groen licht te geven voor de bouw van een nieuwe kindertehuis aan de rand van Medan. In september kwam de bouwvergunning en gingen de bouwvakkers aan het werk.

De verwachting is dat eind 2023 het nieuwe kindertehuis opgeleverd gaat worden. Een dag waar alle kinderen en de staf van het tehuis met smart naar uitkijken.